Mamma till 2 bus-fisar, Nicole och Dante ♥

Pancit – recept

Som yngre så hade jag ’bara’ vänner som var ifrån Filippinerna, jag verkligen älskade alla därifrån och lärde mig även efter dagar och år att älska även deras kultur och kunde snart både lära mig att sjunga, laga några få maträtter därifrån, prata i meningar o.s.v.

Under denna graviditet har jag haft ett enormt sug efter en nudelrätt med en lätt lime-smak och har känt att jag har förbättrat mig för varje gång jag lagat denna rätt.
Ännu bättre känner jag mig då jag har lärt mig efter att ha tjuvkikat när andra har lagat d.v.s. aldrig har jag frågat efter receptet.

Men efter förfrågan så delar jag med mig mer än gärna med det jag har lärt mig! 🙂 Och självklart så lagar alla lite olika men jag gillar denna riktigt mycket 😉

Du behöver detta för ca 2 vuxna & 1 barn portion
✿ Wokpanna & 2 ’wok-spadar’
✿ ½ paket risnudlar – WaiWai brukar jag köra då dem inte ’går sönder’ lika lätt som de andra nudlarna
✿ Filippinsk soja som heter Toyomansi (Finns på ex Hötorgets AsianMarket)
✿ Smakförstärkaren Ajinomoto (använder du inte så mycket utav denna krydda för i övrigt behöver du bara köpa en liten förpackning av denna, då den inte är så hemskt ’nyttig’ o äta heller… men tycker inte rätten är lika god utan kryddan!)
✿ 200-300g fläskkarré (jag personligen gillar mindre bitar och skär dem gärna i 1×1 cm bitar)
✿ Kål (strimlade i tunna skivor, också en smaksak)
✿ Paprika (om man vill, då kanske i 1cm strimlor…)
✿ Gullök (strimlad) & vitlök (hackad) 
✿ Matolja

Såhär gör du:
1. Värm upp wokpannan så att det blir riktig het med matolja på (6/6 brukar jag köra på min spisplatta…)
2. Häll i lök & vitlök och vänd om den så den får i sig lite färg
3. Lägg i köttet och låt den få ’stek-koka’ lite tills den har blivit lite brun
4. Häll i de strimlade kålen (och paprikan) och låt den vändas några gånger så att den blir lagom mjuk
5. Koka sedan en vattenkokare fylld med vatten och häll sedan vattnet över i en bunke med ½ paket nudlar och låt den ligga en stund tills den har blivit ’färdigkokt’, när nudlarna är färdiga häll över allt i ett durkslag för att bli av med vattnet, här behöver du ej vara så noggrann med att sila bort vattnet då det kan vara gott och inte ha det så torrt, enligt mig. Så häll över nudlarna i wokpannan direkt efter att ha silat av spadet. Lägg sedan 1dl av sojan, en nypa av ajinomoto och smaka av med lite salt och svart peppar.

Önskar du det mer syrligt så ös på antingen mer utav Toyomansin eller färsk lime (använd gärna en tesked för att gröpa ur all kött och saft från limen), vill du ha det lite mer sött-salt och lägg i en nypa till av Ajinomoto men obs att den inte är så nyttig för kroppen i stora mängder, eller mer salt och peppar om du tycker att det saknas! Även lite vatten kan tillsättas om man önskar mer sås till rätten! 😉 

Hade ingen riktig snygg bild på min Pancit då jag inte hade minsta lilla planering på att lägga upp receptet förrän jag fick förfrågan om det! 😀
So here comes en bild på min matlåda från häromnatten, – så god! 😀

pancit

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats