Mamma till 2 bus-fisar, Nicole och Dante ♥

KYCKLING CURRYGRYTA

Åh måste ju bara få tipsa om min goda curry-gryta som gjordes igår! – Tanken var ju att jag skulle följa receptet enligt Amelia-tidningens ’Curry-kyckling med ärter’ jag hade hemma. Men, då dagen inte vart riktigt som planerat så slängde jag ihop det jag kunde hitta snabbt i affären och med det jag hade hemma!

Så den riktiga receptet på tidningen får väl dyka upp någon dag när det är dags för curry kyckling igen, och då med förberedskap av alla ingredienser! haha

Men till min gryta hade jag:
3 skalade, hela vitlöksklyftor
2 gula lökar i klyftor
1 kg kycklingfilé
2 msk currypulver
½ dl äppelcidervinäger
2 msk honung
6 potatisar
salt
peppar
lagerblad
smör och olja för tillagning
vatten, beroende på hur mycket ’sås’ du vill ha till grytan

Använde mig utav en stor & djup gjutjärnspanna som jag hade hemma. Stekte lökarna i margarin och olja. Därefter la jag i filéerna som dem var och skar sedan dem i ganska stora, tjocka bitar ca 3x3cm. Salta och peppra. Tillsätt curry och stek ytterligare. Lägg sedan i honung och vinägern och tillsätt till sist vattnet och potatistärningarna i ungefärliga storlekar som med kycklingen. Låt koka tills såsen blir till den konsistensen du vill ha.

Till maten serverade jag ris, hade gärna velat ha hembakt bröd till men då tiden inte räckte till så fick det bli rostad bröd istället!

Gästerna som jag hade hemma öste på ordentligt med komplimanger om hur god maten var! Även jag och bebis var nöjd. Och inte på tal om Nicole som åt en ovanlig stor portion! YÄY! Vi fick till och med en portion över som vi la i frysen! Mums lunch någon dag för min del! 🙂 Man orkar inte riktigt laga ’värsta grejen’ när det bara är jag hemma… Imorgon blir det nog grönsakssoppa till lunch! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats