Till kvällen ikväll blir det Nutella Brownies, gjort på (tro det eller ej!) 4 ingredienser!
Låter ju helt sjukt! Gissa vilka och hur? Jo, nämligen…
375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15–20 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.
WOW säger jag bara, jag som vanligtvis suger på att baka, gjorde denna riktigt bra! Men istället för att ha den i ugnen 15-20 min, var den där till slut i 40 minuter, men då var kakan knappt kladdig, ska fundera på att ha den till 30-35 kanske nästa gång? Eller vad tycker ni? 🙂
Senaste kommentarer