Mamma till 2 bus-fisar, Nicole och Dante ♥

FRIED CHICKEN…

För er som har varit gravida tidigare, har det någonsin slagit er att det ni får craving på under graviditeten, är det som bebisen vill äta och kommer att älska som större, på lite senare tid? Jag har börjat spekulera kring detta, då jag ser hur mycket min dotter bl.a. älskar kyckling och frukt, typ det jag åt mest utav under min första graviditet…
Så idag, i affären så vart jag som styrd till att köpa hem ingredienser till kvällens; fried chicken.

Hur gjorde jag kycklingen?
1. Jag blandade 2 dl vetemjöl, 1/2 tsk cayennepeppar, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk grillkrydda, 1/2 tsk salt och en skvätt med peppar. (Klart för den som vill ha lite mer hetta, kan ju hälla i mer cayennepeppar!)

2. Blanda ihop blandningen.

3. Då kycklingen fortfarande var halvfryst när jag kom hem ifrån affären så lade jag den därför i microvågsugnen på ca 2 min för att få den lite halvtinad, rullade den i mjölkblandningen och sedan på en form med rapsolja på i ca 45 min.

4. Öka på med mer av torrvarorna om du skulle känna att mjölblandningen inte skulle räcka till.

5. Vänd på kycklingen.

6. Knäck ca 2 ägg, till en påse med kycklingklubbor, vispa.

7. Ca 5 min innan du tar ut kycklingen, kan du hetta upp oljan i kastrull, så att den blir riktigt varm. Ta sedan ut kycklingen från ugnen, doppa den i den uppvispade äggen och sen rulla den runt i mjölblandningen och sen i oljan och fritera tills kycklingen har fått sig en riktig bra brun färg! 🙂 Ha sedan en sil med skål under så oljan från friteringen kan få droppa sig fritt! 🙂

Jag själv hade förväntat mig att den skulle vara antingen rå eller åtminstone lite röd närmst inne på benet, men den var helt klart perfekt! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats