Mamma till 2 bus-fisar, Nicole och Dante ♥

Middagstips – Friterad kyckling á la Kina-restaurang-way

Har ni inte alltid undrat hur man får till smeten för att göra samma friterad kyckling som ni hittar hos de flesta Kina-restaurangerna?
Själv så provade jag på det och det vart super-gott! Dock laga lagom mängd, då det inte var lika gott dagen efter! 😛

Frityrsmet: 4 port
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl vatten
1 äggvita

Såhär gör du:
1. Vispa mjöl, bakpulver, salt och vatten till en klumpfri smet (se upp med vattenmängden! lägg lite i taget så att smeten inte blir alltför rinnig!)
2. Doppa det som ska friteras, kyckling, fisk, räkor, banan, ananas i bitar eller skivor, såsom du vill ha det!
3. Fritera i 2-4 min och låt det sedan rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

DSC03216

Servera med exempelvis sötsursås som görs på:
1,5 dl socker
4 msk ketchup
1 dl äppelcidervinäger
1,5 dl vatten
1 msk soja, Kikkoman
potatismjöl

Blanda alla ingredienser förutom potatismjöl i en kastrull. Koka upp allt. Ta kastrullen från plattan och blanda ut med potatismjöl och vatten till den konsistensen som man vill ha! 🙂

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats