Header Image

Mamma till 2 bus-fisar, Nicole och Dante ♥

Elin, 27 år. Mamma till mina bus-fisar, Nicole -13 och Dante -16. Jag är en otroligt glad människa som gärna sprider vidare min glädje till andra. Mitt liv består av min familj som jag älskar tokigt mycket, att resa runt i världen och jag har precis vart föräldraledig i hela 5 år (har såklart arbetat litegrann emellan) men har precis fått jobb som jag älskar galet mycket! Häng med på min livs resa! Det händer även att jag är så stressad vissa dagar att jag inte skriver alls här, men jag jobbar på det! PS. Jag ÄLSKAR att spara & fynda, så gissa om Ni kommer hitta mycket sånt här?! ;) Vill ni kontakta mig? -> [email protected]

Dan-ta/ Egg tart recept

Publicerad,

Har fått en förfrågan om att lägga upp inlägget som jag hade skrivit tidigare om när jag bakade egg tarts sist, samt recept på det! Så håll i er nu här kommer receptet som är superenkel och tar ca 1 timme därav att det får stå i kylskåpet i 30 minuter = supersnabbt!

Du behöver:

❥ former till kakorna

Ingredienserna till degen:

❥ 140 gram tärnad, rumstempererad smör
❥ 1/2 ägg
❥ 70 gram florsocker
❥ 200 gram vetemjöl

Ingredienserna till fyllningen:

❥ 70 gram socker
❥ 150 ml vatten
❥ 2 ägg
❥ 40 ml ”evaporated milk” eller torrmjölk som det även kallas för… (Den är mer lös i konsistensen jämfört med kondenserad mjölk… )

1. Kombinera alla ingredienserna som är till degen, knåda med händerna tills du får fram det till en deg som går att arbeta med…
Låt degen kylas ner i kylen i ungefär 20 minuter och degen ska inte vara klibbig när du ska använda den!
2.  Under tiden då degen är i kylen så kan du börja koka vattnet och sockret i kastrullen OBS! rör inte om!
När det är färdigt, låt den ligga vid sidan av för att kylas ner.
3. Nu så borde degen vara klar å du ska kunna använda den, glöm inte att degen ska vara mjuk, inte klibbig!
Tryck nu degen mot formerna (se video) & förvärm ugnen i 200 grader.
4. När sockervattnet har kylts ner till rumstempererat så kan du vispa ner ägg och mjölk tills det blir en len äggfyllning.
5. Häll äggfyllningen endast till 80% av kakan, för annars så kan det hända att det ”kokar över” när kakorna ska gräddas inne i ugnen…
6.  Grädda kakorna i ugn i ca 15-20 min i 200 grader, stick med tandpetare i äggfyllningen för att se ifall kakorna är färdiga eller om det behövs gräddas i några minuter till…
7. När kakorna är färdiga, låt den kylas ner och du kan sedan försiktigt knacka/peta bort formerna…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OA1N6dA_dlY#t=49[/youtube]

 

Och… här har ni bilder från min förra bakning! 🙂

LYCKA TILL! 😉

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *