Har fått en förfrågan om att lägga upp inlägget som jag hade skrivit tidigare om när jag bakade egg tarts sist, samt recept på det! Så håll i er nu här kommer receptet som är superenkel och tar ca 1 timme därav att det får stå i kylskåpet i 30 minuter = supersnabbt!
Du behöver:
❥ former till kakorna
Ingredienserna till degen:
❥ 140 gram tärnad, rumstempererad smör
❥ 1/2 ägg
❥ 70 gram florsocker
❥ 200 gram vetemjöl
Ingredienserna till fyllningen:
❥ 70 gram socker
❥ 150 ml vatten
❥ 2 ägg
❥ 40 ml ”evaporated milk” eller torrmjölk som det även kallas för… (Den är mer lös i konsistensen jämfört med kondenserad mjölk… )
1. Kombinera alla ingredienserna som är till degen, knåda med händerna tills du får fram det till en deg som går att arbeta med…
Låt degen kylas ner i kylen i ungefär 20 minuter och degen ska inte vara klibbig när du ska använda den!
2. Under tiden då degen är i kylen så kan du börja koka vattnet och sockret i kastrullen OBS! rör inte om!
När det är färdigt, låt den ligga vid sidan av för att kylas ner.
3. Nu så borde degen vara klar å du ska kunna använda den, glöm inte att degen ska vara mjuk, inte klibbig!
Tryck nu degen mot formerna (se video) & förvärm ugnen i 200 grader.
4. När sockervattnet har kylts ner till rumstempererat så kan du vispa ner ägg och mjölk tills det blir en len äggfyllning.
5. Häll äggfyllningen endast till 80% av kakan, för annars så kan det hända att det ”kokar över” när kakorna ska gräddas inne i ugnen…
6. Grädda kakorna i ugn i ca 15-20 min i 200 grader, stick med tandpetare i äggfyllningen för att se ifall kakorna är färdiga eller om det behövs gräddas i några minuter till…
7. När kakorna är färdiga, låt den kylas ner och du kan sedan försiktigt knacka/peta bort formerna…
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OA1N6dA_dlY#t=49[/youtube]
Och… här har ni bilder från min förra bakning! 🙂
Senaste kommentarer